new-Deal

ΒΟΤΣΑΛΑ

του ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΛΑΚΗ «Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;» Αυτή είναι η απορία για την αντίληψη της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας της Ελλάδας. Τα παραδείγματα είναι αρκετά όπως και τα ερωτήματα του Έλληνα πολίτη για ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη και στη Χώρα, καθώς βομβαρδίζεται με διλήμματα από τους πολιτικούς και δημοσιεύματα από τα ξένα ΜΜΕ, για πιθανές εξελίξεις που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό του μέλλον αλλά και την εθνική του ύπαρξη γενικότερα.


η συνέχεια...

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΣ ΠΟΛΟΣ

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ
Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ένα πολιτικό παράδοξο. Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ κατέρρεε δημιουργώντας “κενό εξουσίας”, η ΝΔ ως κύριος εκφραστής της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που διεκδικούσε με αξιώσεις την εξουσία, έδινε την εκλογική μάχη κατακερματισμένη!


η συνέχεια...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ!

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ 
Δεν χρειαζόταν η Άνγκελα Μέρκελ να ρίξει στον Κάρολο Παπούλια την ...ιδέα του δημοψηφίσματος. Ούτως ή άλλως, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, οι εκλογές θα έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Το ερώτημα, έστω και προσχηματικό για ορισμένους, έχει τεθεί: παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη; Ευρώ ή δραχμή;


η συνέχεια...
012
Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

Peter Troupiotis ‏

"Δημαράς:Σαπίλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δείχνει το σκάνδαλο Άκη " Αλλος που δεν ειχε ακουσει τιποτε, δεν ηξερε τιποτε. Ηταν σε αλλο κομμα, σε αλλη Βουλη;

Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

Alex Rockwell ‏

Αφήστε ρε αλήτες ελεύθερη τη Βίκυ Σταμάτη να ανασάνει λίγο η αγορά.

Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

Michael Kokkinos ‏

Aν η Ελλάδα είχε FB θα έγραφε στο status της:"Ειμαι στο χείλος του γκρεμού"... και αμέσως μετά ο Cool Alexis θα της έκανε poke @syriza_gr

Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

Nena Kazantzidou ‏

Ζω για τη μέρα που θα βρεθεί εκείνο το social media που θα φαίνεται ο γραφικός χαρακτήρας μας.

Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

Nickolas Spiridakis

Εντελως τυχαια οι δυο τελευταιοι εκλεγμενοι πρωθυπουργοι της χωρας εχουν πιει το αμιλητο νερο... Εντελως τυχαια επαναλαμβανω

Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

Spiros ‏

απ΄το ημερολόγιο του Άκη βγαίνει το εξής συμπέρασμα: μη διαβάζετε "αποκαλυπτικά" βλογς που διαχειρίζονται επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

Maria Potiri

Εδώ στη δουλειά τσακωνόμαστε ποιός χασμουρήθηκε πρώτος και κόλλησε τους υπόλοιπους.

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠ ΟΛΑ

article thumbnail

της ΑΝΝΙΚΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ 
Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς στην πρώτη μοίρα των διδύμων θα ...

    • η συνέχεια...

...new-Deal τοπ 5 (..στο μήνα πάνω)

H BILDERBERG ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
του PAUL JOSEPH WATSONΗ Λέσχη Bilderberg δείχνει να έχει τρομοκρατηθεί για την πιθανότητα της
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ!
"Στ' αρχίδια μου οι εκλογές!" "Για τον πούτσο είναι όλοι οι πολιτικοί!"Αυτές είναι δύο
ΕΥΝΟΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ
της ΑΝΝΙΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ    Ένα σαββατοκύριακο με εύνοια σε ακίνητα και κάθε λογής
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ
του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ  Η πολιτική στήριξη του Κώστα Καραμανλή στον Αντώνη Σαμαρά
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ...
του ΑΛΦΟΝΣΟΥ ΒΙΤΑΛΗ  Το πειραματόζωο αντέδρασε. Και αντέδρασε ανατρεπτικά,

new-Deal ΕΙΚΟΝΕΣ

new-Deal τελευταία σχόλια

new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ

BLOOMBERG: ΠΩΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!

Οικονομία
Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Τα πακέτα διάσωσης δεν ήταν μια απλόχερη προσφορά της Γερμανίας προς...


Περισσότερα...

Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ «ΕΥΛΟΓΕΙ» ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πολιτική
Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

Με μία ακόμη προκλητική επιστολή, η οποία τιτλοφορείται «Η δημοκρατία μας είναι επιλεκτική -...


Περισσότερα...

THE CRISIS THIS TIME

Οικονομία
Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

They blew it, again. With Greece in meltdown, raising fears of cascading bank insolvencies and...


Περισσότερα...

ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πολιτική
Πέμπτη, 24 Μάιος 2012
Νέες διαστάσεις στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, προσδίδει η νέα...
Περισσότερα...

ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ

Πολιτική
Πέμπτη, 24 Μάιος 2012

Το MEGA ενώνει Μπόμπολα-Ψυχάρη κατά του Αλέξη Τσίπρα γράφει  iefimerida

Με δύο επιθετικά άρθρα...


Περισσότερα...

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ...news Deal

new-Deal-άκια"ΧΡΗΜΑ PLUS" : ΠΟΙΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ;

article thumbnail

«Χτίζουν» τη νέα δραχμή  Ποιοι τη σχεδιάζουν, ποιοι την προωθούν και ποιους συμφέρει Πληθαίνουν ...

    • η συνέχεια...
αδιέξοδο της τέχνηςΗ ΒΙΒΛΙΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΔΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

article thumbnail

Στους ανθισμένους κήπους της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, διοργανώνεται η ετήσια Βιβλιοαγορά την Πέμπτη 17 Μαϊου ...

    • η συνέχεια...
new-Deal-άκιαΧΡΗΜΑ PLUS: ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

article thumbnail

Στα χέρια του Κάρολου Παπούλια η τελευταία ευκαιρία για το σχηματισμό κυβέρνησης στη σύσκεψη ...

    • η συνέχεια...
new-Deal-άκιαΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ!

article thumbnail

"Στ' αρχίδια μου οι εκλογές!" "Για τον πούτσο είναι όλοι οι πολιτικοί!"Αυτές είναι δύο από ...

    • η συνέχεια...

τελευταία ΝΕΑ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : NEWSROOM
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ


27
Jul
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Ή ΠΡΟΩΡΕΣ (!) ΘΕΡΙΝΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
BIG new-Deal - BIG new-Deal

δείξε το

Δυο αγαπημένες μαργαρίτες άρχισε να μαδά το κυβερνητικό περιβάλλον. Την μαργαρίτα του ανασχηματισμού και των πρόωρων εκλογών. Αν μη τι άλλο βρέθηκε αντικείμενο θερινής ενασχόλησης. Για τα ΜΜΕ, όμως για τους πολίτες. Των πολιτών η ματιά πέφτει σε ειδήσεις που θέλουν τις στατιστικές υπηρεσίες να μετρούν 20% μείωση εισοδημάτων σε 3.500.000 Έλληνες. Μάλλον αισιόδοξο ακούγεται. Η αίσθηση είναι πως η μείωση είναι πολύ μεγαλύτερη. Συνεπώς, ελάχιστα ενδιαφέρει η ανακατανομή τιμαρίων στο σύστημα εξουσίας του Γιώργου Παπανδρέου - πόσο μάλλον όταν όλο αυτό το σύστημα άγεται και φέρεται απ’ τις τακτικές εκθέσεις των “Φον Φούφοτων” (κατά φράση του Θ. Πάγκαλου) του ΔΝΤ.
Παρ’ όλα αυτά ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έριξε την “πρόβλεψη”, “εκτίμηση”, “προσωπική άποψη” (;)περί της αναγκαιότητας ανασχηματισμού. Κι ως συνήθως δεν ήταν εκτός θέματος. Άλλωστε, κι ο Γιώργος Παπανδρέου σε μια απ’ τις πρόσφατες συνεδριάσεις του υπουργικού Συμβουλίου, απεφάνθη ότι η κυβέρνηση έχει ανάγκη διακοπών. Τι εννοούσε ελάχιστοι κατάλαβαν. Όπως προφανώς δεν πολυκατάλαβε κι ο Χάρης Καστανίδης ο οποίος απεφάνθη πως ό,τι χρειάζεται η κυβέρνηση είναι λαϊκή νομιμοποίηση. Δηλαδή εκλογές.

Τι από όλα χρειάζεται η κυβέρνηση; Μήπως λίγη ακόμα σύγχυση στους πολίτες για να βγει κι αυτός ο δύσκολος Αύγουστος: Διότι από Σεπτέμβριο έρχονται τα σπουδαία. Τότε δηλαδή που η πολυτέλεια του χρόνου να μαδάς τη μαργαρίτα απλώς δεν θα υπάρχει.

Για τα 3.5 εκ. νεόπτωχων Ελλήνων πάντως, τέτοιες πολυτέλειες δεν υφίστανται προ πολλού. Ο αγώνας για την επιβίωση πλέον, έχει ξεκινήσει κι ανασφάλεια για το “αύριο” μεγαλώνει. Παρ’ όλα αυτά, στην κυβέρνηση εκτός απ’ το μάδημα της μαργαρίτας βρίσκουν χρόνο να διαφωνούν για το που θα γίνονται οι συναντήσεις των υπουργών με τους ελεγκτές της τρόικας κι αν σε αυτές θα πρέπει να είναι παρών ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Πολύ κουβέντα για το τίποτα και πάλι. Το άρθρο V του Καταστατικού του ΔΝΤ, που μας δεσμεύει γιατί είμαστε μέλος του, λέει στο Section 1 "Each member (όπως εμείς) shall deal with the Fund (ΔΝΤ) only through its Treasury (Παπακωνταντίνου), central bank (Προβόπουλος), stabilisation fund (δεν έχουμε), or other similar fiscal agency, and the Fund (ΔΝΤ) shall deal only with or through the same agencies".

Τόσο απλά και ξεκάθαρα. Οι διεθνείς πιστωτές μας έχουν αποφασίσει με ποιους θα συνομιλούν. Κι η κυβέρνηση το έχει υπογράψει ρητά. Κατά τα άλλα εμείς το συζητάμε ακόμα για να περνά η ώρα, όπως και με το μάδημα της μαργαρίτας.
Σχόλια (2)add
...
γραμμένο από Giorgi Kirkadidze , 27-07-2010
γλώσσα κοφτή, λακωνική που ταυτόχρονα καταφέρνει να διατηρεί το χιούμορ της. ΄Ενα από τα καλύτερα σχόλια που έχω διαβάσει τελευταία. Συγχαρητήρια στην σύνταξη του new deal.
αναφορά εκμετάλλευσης
αποδοκιμασία
επιδοκιμασία
Ψήφοι: +0
...
γραμμένο από Αντρέας Φωστέρης , 28-07-2010
Κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι τύποι των καναλιών και γενικότερα των Μ.Μ.Ε πρέπει να καταλάβουν τι είναι αυτό που πραγματικά απασχολεί και καίει τον κόσμο , αντί για τα επιφανειακά τους σχολιάκια.
Βέβαια ήταν σγουρο πως από την στιγμή που είμασταν στο χείλος της πτώχευσης και έπρεπε να ρούμε από κάπου λεφτά ,αυτά όλα θα γίνονταν.
Το θέμα όμως είναι αν αυτή την φορά δώσουν κάτι οι μεγάλες θυσίες που έχει υποστεί ο κόσμος. Διότι αν δεν υπάρξει σιγά - σιγά ανάκαμψη πραγματική και να διαφανεί μια προοπτική , τότε η Κεντροαριστερά το ΠΑΣΟΚ, θα εισπράξουν την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου.
Διότι ναι πολύς κόσμος έσφιξε τα χείλη και τα δόντια και είδε να χάνεται το πενιχρό του εισόδημα προκειμένου επιτέλους κάτι να αλλάξει και να αρχίσει μια πορεία ανασυγκρότησης... Αναμένουμε για ένα διάστημα ακόμα να δούμε πως θα πάει..
αναφορά εκμετάλλευσης
αποδοκιμασία
επιδοκιμασία
Ψήφοι: +0
πείτε μας τη γνώμη σας
μικρότερο | μεγαλύτερο

security image
Πληκτρολόγησε τους εμφανιζόμενους χαρακτήρες


busy