new-Deal

new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ

BLOOMBERG: ΠΩΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!

Οικονομία
Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Τα πακέτα διάσωσης δεν ήταν μια απλόχερη προσφορά της Γερμανίας προς...


Περισσότερα...

Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ «ΕΥΛΟΓΕΙ» ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πολιτική
Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

Με μία ακόμη προκλητική επιστολή, η οποία τιτλοφορείται «Η δημοκρατία μας είναι επιλεκτική -...


Περισσότερα...

THE CRISIS THIS TIME

Οικονομία
Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

They blew it, again. With Greece in meltdown, raising fears of cascading bank insolvencies and...


Περισσότερα...

ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πολιτική
Πέμπτη, 24 Μάιος 2012
Νέες διαστάσεις στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, προσδίδει η νέα...
Περισσότερα...

ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ

Πολιτική
Πέμπτη, 24 Μάιος 2012

Το MEGA ενώνει Μπόμπολα-Ψυχάρη κατά του Αλέξη Τσίπρα γράφει  iefimerida

Με δύο επιθετικά άρθρα...


Περισσότερα...

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ...news Deal

new-Deal-άκια"ΧΡΗΜΑ PLUS" : ΠΟΙΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ;

article thumbnail

«Χτίζουν» τη νέα δραχμή  Ποιοι τη σχεδιάζουν, ποιοι την προωθούν και ποιους συμφέρει Πληθαίνουν ...

    • η συνέχεια...
αδιέξοδο της τέχνηςΗ ΒΙΒΛΙΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΔΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

article thumbnail

Στους ανθισμένους κήπους της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, διοργανώνεται η ετήσια Βιβλιοαγορά την Πέμπτη 17 Μαϊου ...

    • η συνέχεια...
new-Deal-άκιαΧΡΗΜΑ PLUS: ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

article thumbnail

Στα χέρια του Κάρολου Παπούλια η τελευταία ευκαιρία για το σχηματισμό κυβέρνησης στη σύσκεψη ...

    • η συνέχεια...
new-Deal-άκιαΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ!

article thumbnail

"Στ' αρχίδια μου οι εκλογές!" "Για τον πούτσο είναι όλοι οι πολιτικοί!"Αυτές είναι δύο από ...

    • η συνέχεια...

τελευταία ΝΕΑ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : NEWSROOM
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

07
Sep
ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ PDF Εκτύπωση E-mail
ΕΠΩΝΥΜΩΣ - Πολιτικολογία

δείξε το

του ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Όπως γνωρίζουν όλοι οι φίλαθλοι των ομαδικών αθλημάτων, οι ομάδες «παίζουν» καθυστερήσεις είτε για να διατηρήσουν ένα οριακό προβάδισμα, είτε να διασφαλίσουν μια πολύτιμη ισοπαλία. Αυτό τον κανόνα είναι που δεν τηρεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα διαρκώς από δυσμενέστερη αφετηρία.

Διαβάζουμε από το οικονομικό ρεπορτάζ ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, με έκπληξη διάβασαν τους αριθμούς για τις δαπάνες του δημοσίου να δείχνουν μείωση μόλις 5%, την ίδια στιγμή που οι περικοπές στους μισθούς, με οριζόντιο μάλιστα τρόπο, ξεπέρασε το 20% και σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις έφθασε το 30%. Φυσικά αν υπολογίσουμε και το πλαφόν που μπήκε στις αμοιβές των υψηλόμισθων, το κέρδος για το Δημόσιο θα ήταν ανάλογο.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες να αντιληφθεί κάποιος ότι αρκετοί υπουργοί, επέτρεψαν στους εποπτεύοντες οργανισμούς να βρουν άλλους τρόπους αποκατάστασης της μισθολογικής μείωσης, είτε για να φανούν φιλολαϊκοί, είτε γιατί δεν άντεξαν στις πιέσεις των συνδικαλιστών που στην πλειοψηφία τους στον δημόσιο τομέα πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα.

Και βέβαια παράλληλα οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων φορέων χωρίς αντικείμενο, έπαιρναν μόνιμη παράταση, καθώς ο ένας υπουργός περίμενε τον άλλο να κάνει την αρχή, ίσως για να δουν πόσο θα ματώσει ο πρώτος. Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι γνωστό, όσο και εφιαλτικό. Οι κουτοπονηριές στη μείωση των δαπανών προκάλεσαν την απαίτηση της τρόικας για ανελαστική εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας όχι μόνο στους υπό κατάργηση οργανισμούς, αλλά και συνολικά στο δημόσιο τομέα, ευρύτερο και στενό.

Οι καθυστερήσεις στις συγχωνεύσεις, έφεραν την εδώ και τώρα εντολή των δανειστών για ισοπεδωτικές καταργήσεις φορέων, χωρίς μελέτη, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διακοπής της δανειοδότησης, που φυσικά θα φέρει στάση πληρωμών στο εσωτερικό, καθώς θα πληρώνονται μόνο τα ομόλογα που λήγουν. Αυτή είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και πολύ πιθανόν, η βίαιη όπως έχει διαφανεί από τις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων, εφαρμογή των απαιτήσεων της τρόικας μέσα σε λίγες μέρες, είναι βέβαιο ότι φέρνει κοντά κατακλυσμιαίες πολιτικές εξελίξεις.

Σχόλια (0)add
πείτε μας τη γνώμη σας
μικρότερο | μεγαλύτερο

security image
Πληκτρολόγησε τους εμφανιζόμενους χαρακτήρες


busy