new-Deal

new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ

BLOOMBERG: ΠΩΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!

Οικονομία
Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Τα πακέτα διάσωσης δεν ήταν μια απλόχερη προσφορά της Γερμανίας προς...


Περισσότερα...

Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ «ΕΥΛΟΓΕΙ» ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πολιτική
Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

Με μία ακόμη προκλητική επιστολή, η οποία τιτλοφορείται «Η δημοκρατία μας είναι επιλεκτική -...


Περισσότερα...

THE CRISIS THIS TIME

Οικονομία
Παρασκευή, 25 Μάιος 2012

They blew it, again. With Greece in meltdown, raising fears of cascading bank insolvencies and...


Περισσότερα...

ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πολιτική
Πέμπτη, 24 Μάιος 2012
Νέες διαστάσεις στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, προσδίδει η νέα...
Περισσότερα...

ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ

Πολιτική
Πέμπτη, 24 Μάιος 2012

Το MEGA ενώνει Μπόμπολα-Ψυχάρη κατά του Αλέξη Τσίπρα γράφει  iefimerida

Με δύο επιθετικά άρθρα...


Περισσότερα...

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ...news Deal

new-Deal-άκια"ΧΡΗΜΑ PLUS" : ΠΟΙΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ;

article thumbnail

«Χτίζουν» τη νέα δραχμή  Ποιοι τη σχεδιάζουν, ποιοι την προωθούν και ποιους συμφέρει Πληθαίνουν ...

    • η συνέχεια...
αδιέξοδο της τέχνηςΗ ΒΙΒΛΙΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΔΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

article thumbnail

Στους ανθισμένους κήπους της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, διοργανώνεται η ετήσια Βιβλιοαγορά την Πέμπτη 17 Μαϊου ...

    • η συνέχεια...
new-Deal-άκιαΧΡΗΜΑ PLUS: ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

article thumbnail

Στα χέρια του Κάρολου Παπούλια η τελευταία ευκαιρία για το σχηματισμό κυβέρνησης στη σύσκεψη ...

    • η συνέχεια...
new-Deal-άκιαΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ!

article thumbnail

"Στ' αρχίδια μου οι εκλογές!" "Για τον πούτσο είναι όλοι οι πολιτικοί!"Αυτές είναι δύο από ...

    • η συνέχεια...

τελευταία ΝΕΑ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : NEWSROOM
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

28
Jun
ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΞΕΧΝΑΕΙ" ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ; PDF Εκτύπωση E-mail
ΕΠΩΝΥΜΩΣ - Πολιτικολογία

δείξε το

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗ 

Ο Ζακ Ντελπλά είναι επιφανής Γάλλος οικονομολόγος και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Αναλύσεων της γαλλικής κυβέρνησης και Οικονομικός Σύμβουλος της τράπεζας ΒΝΡ Paribas. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Les Echos», εκφράζει την εκτίμηση ότι το χρέος της Ναζιστικής Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχεται στα 575 δις. ευρώ και, παράλληλα, καλεί την Ε.Ε. να στηρίξει την Αθήνα αναχρηματοδοτώντας τα χρέη της με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου» λεει ο Ντελπλά «οι Γερμανοί οφείλουν στους Έλληνες 575 δις. ευρώ από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δηλαδή οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στους Έλληνες, από ότι οι Έλληνες στη Γερμανία», τονίζοντας πως «εν πάση περιπτώσει, ζουν στο ίδιο οικοσύστημα….αν καταρρεύσει, θα πέσουν όλοι»!

Παράλληλα υποστηρίζει ότι η Γερμανία θα έπρεπε να θυμηθεί ότι μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χρωστούσε 16 φορές το ΑΕΠ της, το οποίο κανείς δεν της ζήτησε έκτοτε!

Ο Ζακ Ντελπλά καταλήγει ότι και εξ αυτού του λόγου η Γερμανία θα όφειλε να βοηθήσει πραγματικά τη χώρα μας και όχι να ακολουθεί απέναντί της ληστρική πολιτική.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι ο έγκυρος Γερμανός ιστορικός Άλμπερτ Ρίτσλ σε συνέντευξή του στο Spiegel, ζητά «τη διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους»!

Παράλληλα και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ καλεί τη Γερμανία να στηρίξει την Ελλάδα, η διάσωση της οποίας δεν θα πρέπει να αποτύχει εξαιτίας της Γερμανίας.

Βροχή είναι συνεπώς οι δηλώσεις έγκριτων ιστορικών και οικονομολόγων της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίοι, σε τούτη την κρίσιμη συγκυρία, εγείρουν, με τον ένα  ή τον άλλο τρόπο, θέματα πολεμικών επανορθώσεων της Γερμανίας σε όφελος της Ελλάδας αλλά και διαγραφής μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους.

Όμως δεν είναι δυνατόν από την μια όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι επιστήμονες και μελετητές να ανακινούν και να θυμίζουν μείζονες εθνικές αξιώσεις και από την άλλη......η Ελληνική Κυβέρνηση.....να κωφεύει και να σιωπά!!

Το άρθρο δημοσιεύεται στο www.kifisiapress.blogspot.com

Σχόλια (0)add
πείτε μας τη γνώμη σας
μικρότερο | μεγαλύτερο

security image
Πληκτρολόγησε τους εμφανιζόμενους χαρακτήρες


busy