new-Deal
29
Oct
ΟΧΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ PDF Εκτύπωση E-mail
new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ - Πολιτική

δείξε το

Αποστολή, Βρυξέλλες: ΑΛΦΟΝΣΟΣ ΒΙΤΑΛΗΣ Δεν πρόκειται να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης Σκοπιών αν προηγουμένως δεν επιλυθεί η εκκρεμότητα του ονόματος ξεκαθάρισε η Ελληνική πλευρά  προς την ΠΓΔΜ κατά την χθεσινή συνάντηση γνωριμίας που είχαν στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον ομόλογο του των Σκοπιών Νικόλα Γκρουεφσκι.

Συμφώνα με διπλωματικές πηγές στη συνάντηση που διήρκεσε περί τα 20 λεπτά ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ακόμα στον συνομιλητή του ότι η Ελλάδα επιμένει στην εθνική κόκκινη γραμμή για το θέμα του ονόματος δηλαδή επιμένει στο μια ονομασία για όλες τις χρήσεις σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό και πως όλη η διαδικασία θα εξελίχθη στο πλαίσιο του Ο.Η.Ε και δεν πρόκειται να πάει σε απ ευθείας διαπραγματεύσεις με τα Σκοπιά.

Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά διπλωματικές πηγές η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε τις θέσεις της εγκαίρως και ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκέμβριου για να ΄΄μην υπάρξουν εκπλήξεις και δυσάρεστες καταστάσεις

Έξαλλου ο κ. Παπανδρέου τόνισε στον συνομιλητή του πως η Ελλάδα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και θα είναι η ατμομηχανή για την ένταξη στην Ε.Ε όλων των χώρων της Νοτιοανατολικών  Βαλκάνιων  αφού εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους .

Τόνισε ακόμα πως η Ελλάδα θα δώσει έμφαση σε αυτή την πολιτική και όρισε ως ημερομηνία ορόσημο για την ένταξη το 2014 οπότε συμπληρώνονται 1000 χρόνια από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σχόλια (2)add
...
γραμμένο από Απόστολος A. , 30-10-2009
Δεν τον φοβάμαι τον George στα έξω μας! Τους πλακώνει στο Αμερικάνικο και τρομάζουν!
αναφορά εκμετάλλευσης
αποδοκιμασία
επιδοκιμασία
Ψήφοι: +0
...
γραμμένο από Μαυρίδης Παναγιώτης , 30-10-2009
Κάτι είναι κι αυτό...!
αναφορά εκμετάλλευσης
αποδοκιμασία
επιδοκιμασία
Ψήφοι: +0
πείτε μας τη γνώμη σας
μικρότερο | μεγαλύτερο

security image
Πληκτρολόγησε τους εμφανιζόμενους χαρακτήρες


busy