new-Deal
05
Jul
"ΓΥΡΩ - ΓΥΡΩ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ" ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η "ΣΙΩΠΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. PDF Εκτύπωση E-mail
new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ - Πολιτική

δείξε το

Τις ώρες που ο Πρωθυπουργός κρατά ακόμα κλειστα τα χαρτιά του για το τι θα πράξει (ανασχηματισμό, πρόωρες εκλογές κ.α) , παλαιά και νεότερα στελέχη του Κυβερνώντος Κόμματος , εντείνουν με παρεμβάσεις τους την συζήτηση για ανάληψη πρωτοβουλιών από την Κυβερνώσα Παράταξη για να αντιστρέψει το αρνητικό γι’ αυτήν κλίμα .  Ο Κ. Γκιουλέκας , ο Γ. Κεφαλογιάννης  από την δική του σκοπιά ο καθένας , θέτει το θέμα των αλλαγών , ενώ ο Π. Τατούλης , εξαπολύει προσωπική επίθεση κατά του Πρωθυπουργού και χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση ως την χειρότερη της τελευταίας εικοσαετίας.

 

Την ανάγκη άμεσων και πολλών αλλαγών υπεραμύνεται ο υφυπουργός Τύπου Κ. Γκιουλέκας, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Real news αναφέρει ότι «υπάρχουν ευθύνες που επεκτείνονται και στην κυβέρνηση και στο κόμμα» για την πτώση της ΝΔ στις ευρωεκλογές. «Ολοι εκείνοι που εφαρμόζουν την πολιτική της κυβέρνησης έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την πορεία που ακολουθούμε. Κάποιοι από αυτούς δεν έμειναν πιστοί στις αρχές της παράταξης ή δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα», δηλώνει και μιλά για προσωπικές συμπεριφορές που πλήρωσε και πληρώνει η κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει πια ούτε το ελάχιστο περιθώριο ανοχής σε τέτοιες συμπεριφορές», σημειώνει.

«Πέρα από επιφανειακές προσεγγίσεις που ενίοτε εξυπηρετούν προσωπικές στρατηγικές και γίνονται με όρους παραπολιτικής, επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές και θα γίνουν. Τόσο σε πολιτικές και ρυθμούς όσο και σε πρόσωπα και νοοτροπία», υπογραμμίζει ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής.

Το Σάββατο, ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννη, με δήλωσή του στο Εθνος κάλεσε τον πρωθυπουργό να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές αλλά και να ανοίξει διάλογο με συγγενείς πολιτικά χώρους. Ζητεί από τον Κ. Καραμανλή να προχωρήσει σε ανασχηματισμό στην κυβέρνηση αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στην αποπομπή από τη ΝΔ εκείνων που πλήγωσαν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους το κυβερνών κόμμα, σε «στροφή» στα θέματα της καθημερινότητας και στην έναρξη πολιτικού διαλόγου στο εσωτερικό της Κεντροδεξιάς, με στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Ο Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία χαρακτηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση ως τη χειρότερη των τελευταίας εικοσαετίας και αποκαλεί τον Κ. Καραμανλή «βαρίδι για την πορεία αυτού του τόπου, αλλά και της παράταξης» και τον γαλάζιο ηγετικό πυρήνα «απαίδευτους και ανεπάγγελτους επιτήδειους ιδώτες που δεν διαθέτουν κοινωνική συνείδηση».

«Το μεγάλο πρόβλημα της κεντροδεξιάς είναι η ανυπαρξία συγκεκριμένης ιδεολογικής πλατφόρμας, πάνω στην οποία θα χτιζόταν βήμα βήμα η όποια χρήσιμη αλλαγή, ή αν θέλετε μεταρρύθμιση», τονίζει ο κ. Τατούλης, προσθέτοντας πως στο «ερώτημα ποιος μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες... δεν μπορώ εγώ να απαντήσω».

Παράλληλα, επιτίθεται στον Αντ. Σαμαρά: «Πώς μπορεί να ενσωματωθεί το παρελθόν του συγκεκριμένου πολιτικού σε ένα σύγχρονο και εξωστρεφές κόμμα; Πότε συζητήθηκε ανοικτά η περιπέτεια στην οποία έβαλε τον τόπο ο κ. υπουργός Πολιτισμού με τη βαλκανική του πολιτική και τον διεθνή απομονωτισμό που μας επέβαλε με τη στάση του στο ζήτημα των Σκοπίων; Ποιος από εσάς θυμήθηκε τη γνωστή ιστορία των μαύρων ταμείων και τις στρατιές δημοσιογράφων που συντηρούσε ως υπουργός Εξωτερικών ο κ. Σαμαράς;». «Οι παραπάνω υπομνήσεις μου δεν έχουν κανένα στοιχείο προσωπικής αντιπαράθεσης», σπεύδει να διευκρινίσει, λέγοντας ότι «απαντούν στο ερώτημα» που του τέθηκε περί κεντροδεξιάς και πρωτοβουλιών.

Ακόμη, θεωρεί ότι η υπόθεση siemens «αγγίζει πλέον και τον πρωθυπουργό» όπως και ένα άλλο κόμμα πέραν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

 

ΠΗΓΕΣ:ΕΘΝΟΣ (www.ethnos.gr) , ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (www.e-net.gr) , www.flash.gr 

 

 

 


 

Σχόλια (0)add
πείτε μας τη γνώμη σας
μικρότερο | μεγαλύτερο

security image
Πληκτρολόγησε τους εμφανιζόμενους χαρακτήρες


busy