Πόλεμο με σποτάκια στο Διαδίκτυο, αλληλοκατηγορίες για ψέματα και εξαπάτηση των Ελλήνων και πυρά που διαρκώς θα αυξάνονται ξεκίνησαν ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία, με στόχο τη συσπείρωση των οπαδών τους εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Τις ομοβροντίες των καταγγελιών ξεκίνησε χθες το μεσημέρι ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος 24 ώρες μετά τη θερμή συνομιλία του με τον κ. Γ. Παπανδρέου στη Βουλή τον κατηγόρησε χθες για πλήρη αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεών του προβάλλοντας ταυτόχρονα ένα βίντεο πεντάλεπτης διάρκειας με δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ( «τα λεφτά υπάρχουν», «δεν χρειάζεται το ΔΝΤ» ) που στη συνέχεια ανατράπηκαν από την υπογραφή του μνημονίου. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι θα ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο, ενώ αναφέρθηκε με ειρωνική διάθεση στην πρόσφατη βράβευση του κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο, λέγοντας ότι σύντομα οι πολίτες θα ανταμείψουν τον Πρωθυπουργό για την ειλικρίνειά του και ιδιαίτερα για τη φράση «τα λεφτά υπάρχουν».
Απάντηση δόθηκε λίγη ώρα αργότερα από την κυβέρνηση, με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή αλλά και με την παραπομπή σε ένα άλλο βίντεο από ομιλία του κ. Σαμαρά τον Μάιο του 2009, στην οποία ο πρόεδρος της ΝΔ επαινούσε την κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή και έλεγε ότι εν μέσω κρίσης το έλλειμμα του 2009 υπολογίζεται να κυμανθεί μεταξύ 4% και 4,5%.
Η αντιπαράθεση των δύο κομμάτων αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες με διαξιφισμούς κορυφαίων στελεχών από τα δύο κόμματα, αλλά και με προβολή των σχετικών βίντεο από τα όσα έλεγαν οι κκ. Παπανδρέου, Καραμανλής και Σαμαράς πριν από έναν χρόνο, σε έναν πρωτόγνωρο πόλεμο που προετοιμάζεται ήδη στο Διαδίκτυο και σε περιφερειακά ΜΜΕ.
|