new-Deal
12
Jun
ΕΚΤΟΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ Ο Θ. ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ - Πολιτική

δείξε το

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Θ. Ρουσόπουλος που απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό.

Ο πρώην πανίσχυρος άντρας των Κυβερνήσεων του Κ. Καραμανλή και τέως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσσόπουλος που το όνομα του ενεπλάκει στην υπόθεση του Βατοπεδίου, με επιστολή που απέστειλε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Πρωθυπουργό, ανακοινώνει την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος με την Ν.Δ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του και τονίζει ότι έλαβε αυτή την απόφαση παρά τη θέληση του να είναι υποψήφιος, αφού οι "συνθήκες ισοπέδωσης" δεν του το επιτρέπουν.

Ο κ. Ρουσόπουλος που απευθύνεται στον κ. Καραμανλή στον ενικό "αγαπητέ πρόεδρε", λύνει τα χέρια στον πρωθυπουργό και ανοίγει ένα "παράθυρο" για να ακολουθήσουν κι άλλοι - που το όνομά του ενεπλάκη σε παρόμοιες υποθέσεις - το παράδειγμά του. 

Εισήλθα στην πολιτική επιτυχημένος επαγγελματίας και αξιοπρεπής, αξιοπρεπής αποχωρώ. Συνέβαλα στις επιτυχίες. Δεν διαπραγματεύτηκα αρχές και αξίες για να μείνω στην πολιτική, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς, το δρόμο της παραίτησης και στον έτερο πρώην υπουργό κ. Αριστοτέλη Παυλίδη...

  Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο κ. Ρουσσόπουλος αναφέρει:

«Αγαπητέ Πρόεδρε
Μ΄αυτή την επιστολή σου γνωστοποιώ την απόφαση μου να μην διεκδικήσω θέση στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος μας στις επόμενες εκλογές , όποτε και αυτές αν γίνουν . Με ενδιέφερε η συμμετοχή μου δεν το κρύβω. Δεν με ενδιαφέρει πια . Οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την συκοφαντία , είτε αυτή προέρχεται από αντιπάλους , είτε δυστυχώς από «φίλους» . Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω το έργο της κυβέρνησης.

Αγαπητέ Πρόεδρε
Εισήλθα στην πολιτική επιτυχημένος επαγγελματίας και αξιοπρεπής.
Αξιοπρεπής αποχωρώ.
Καμιά πικρία για πρόσωπα…..» κ λ.π


Να σημειωθεί ότι ο κ. Ρουσσόπουλος χρήσθηκε υποψήφιος για το υπόλοιπο Αττικής, ωστόσο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, με απόφαση του Πρωθυπουργού, επανήλθε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007, ώστε να μπορεί ταυτόχρονα να εκτελεί και χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου, εκείνη την κρίσιμη περίοδο .
Στην νέα Κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή που προέκυψε από τις εκλογές του 2007, διατήρησε την θέση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου , ενώ παραιτήθηκε από την Κυβερνητική του θέση τον Οκτώβριο του 2008 , λόγω του θορύβου που είχε προκληθεί με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.     

 

 

Σχόλια (0)add
πείτε μας τη γνώμη σας
μικρότερο | μεγαλύτερο

security image
Πληκτρολόγησε τους εμφανιζόμενους χαρακτήρες


busy