08 Jun |
|
Το Κ.Κ.Ε , είναι το 3ο κόμμα, ενώ ο ΛΑΟΣ πέρασε στην 4η θέση , έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι που για 1η φορά εξέλεξαν Ευρωβουλευτή . Το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαίωσε την σταθερότητα και την ανθεκτικότητα του Κ.Κ.Ε που συγκέντρωσε ποσοστό της τάξης του 8,35%.Η ενδυνάμωση του ΛΑΟΣ και το πλασάρισμα του στην 3η θέση , με ποσοστό της τάξης του 7,15% , συνιστά μια από τις εκπλήξεις των Ευρωεκλογών . Ο ΣΥΡΙΖΑ , μετά την δημοσκοπική εκτίναξη που σημείωσε την περίοδο μετά τις εθνικές εκλογές του 2007 , έμεινε στο 4,70% . Οι Οικολόγοι –Πράσινοι , εκλέγουν για πρώτη φορά Ευρωβουλευτή καθώς έλαβαν ποσοστό της τάξης του 3,49% , αν και οι δημοσκοπήσεις τους έδιναν σαφώς υψηλότερα ποσοστά και «έπαιζαν» ακόμα και για 3ο Κόμμα .
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ : «ΔΕΝ ΕΦΥΣΗΧΑΖΟΥΜΕ» Το ΚΚΕ θα ανταποκριθεί πλήρως στα προβλήματα των εργαζομένων που από σήμερα θα είναι οξύτερα, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του κόμματος κ. Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ εκτιμά ως θετικό το ποσοστό του, πρόσθεσε ότι αυτές οι ευρωεκλογές προσεγγίζουν τις εθνικές, χωρίς φυσικά να ταυτίζονται, ενώ σημείωσε ότι το σχέδιο που είχε εκπονηθεί πριν από τις εκλογές του 2007 και ξετυλίχθηκε και μετά από αυτές τις εκλογές, με στόχο την περιθωριοποίηση του ΚΚΕ και τον εκτοπισμό του από την τρίτη θέση, δεν πέρασε εξ' ολοκλήρου και πως σε μεγάλο βαθμό το ΚΚΕ το εξουδετέρωσε. Το ΚΚΕ, ΕΠΕΣΉΜΑΝΕ η κ. Παπαρήγα, με την στήριξη των εργαζομένων αντιμετώπισε παλικαρίσια τις προβοκάτσιες και απέδειξε για ακόμη φορά ότι έχει αντοχή. Παρ΄ όλα αυτά, είπε , δεν εφησυχάζουμε. Στόχος του συστήματος είναι να ανακόψει τη δυναμική, όχι μόνο του ΚΚΕ αλλά και του λαϊκού κινήματος, αλλά εμείς είμαστε σε θέση να τους χαλάσουμε τα σχέδια, συμπλήρωσε. Για τον δικομματισμό η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν είναι εύκολη η πλήρης ανατροπή της εναλλαγής των δύο κομμάτων στην εξουσία. Για την αποχή, η γγ του ΚΚΕ είπε ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων εξέφρασε την διαμαρτυρία του έναντι της ΝΔ και ότι την έλλειψη εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ. Άρα, πρόσθεσε, υπάρχουν περιθώρια η εναλλαγή να δεχθεί πλήγματα στην πορεία. Επίσης υπογράμμισε ότι όχι μόνο δεν χρειάζεται η αποχή, αλλά χρειάζεται περισσότερη δράση. "Τα δύο μεγάλα κόμματα θα χρησιμοποιήσουν την αποχή για να εμποδίσουν για συμμετοχή του λαού" είπε η κ. Παπαρήγα, που συμπλήρωσε: "η αποχή ως στάση και ως επιλογή εμποδίζει την ανάκαμψη του κινήματος που χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ".
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματος λίγα λεπτά μετά τις 21:30 τόνισε για το κόμμα του πως "μεγαλύτερα ποσοστά σημαίνει και μεγαλύτερη ευθύνη". Καλώ τα στελέχη να επιδείξουν την πρέπουσα ευθύνη και σοβαρότητα, τόνισε. Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι βεβαίως τα αποτελέσματα μέχρι αυτήν την ώρα αντιπροσωπεύουν μόλις το 10% και "θα χρειαστεί καλή γνώση της άλγεβρας από όλους", ενώ επισήμανε ότι τα συμπεράσματα από την κάλπη είναι πολύ χρήσιμα. ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : «ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΜΑΣ Στις προηγούμενες εκλογές,είπε ο κ. Α. Τσίπρας, είπαμε ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια δοκιμή. Οσα ακολούθησαν, πρόσθεσε, ήταν μια δοκιμασία. Διότι σε πολλές περιπτώσεις στρογγυλέψαμε τα λόγια μας και απομακρύνθηκαν πολλοί. Επίσης, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, δοκιμαστήκαμε σε μέτωπα που ήθελαν τόλμη, βρεθήκαμε πολλές φορές κόντρα στον καιρό, αλλά δεν μετανοιώσαμε. Δώσαμε σκληρές μάχες, αλλά τις αδυναμίες μας δεν τις υπερβήκαμε, είπε. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με δημοκρατικο τρόπο θα δεί πως θα υπερβεί τις αδυναμίες του και θα πάρει τις αποφάσεις του για να συνεχίσει και σημείωσε ότι η ήττα της ΝΔ και γενικότερα τα χαμηλά ποσοστά του δικομματισμού δημιουργούν ακόμη τις προϋποθέσεις για ανατροπή του σκηνικού, και με στόχο τη δημιουργία ενός νέου πόλου, που θα βρίσκεται στα αριστερά του συστήματος, για έξοδο από την κρίση. Ο κ.Τσίπρας, τέλος, χαρακτηρισε ως εκρηκτικά τα ποσοστά της αποχής που αποτέλεσαν αρνητική εξέλιξη, ωστόσο, είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει και θα προσεγγίσει αυτούς που γύρισαν την πλάτη στο σύστημα, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι με όλον αυτόν τον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανασυναντηθεί. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ : ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Ιστορική στιγμή χαρακτήρισαν την εκλογή του πρώτου Έλληνα Ευρωβουλευτή οι Οικολόγοι –Πράσινοι και σημείωσαν ότι «ικανοποιεί τον στόχο που είχαν θέσει από την αρχή της προεκλογικής τους εκστρατείας».
στείλτο με email
Σχόλια
(0)
|


