new-Deal
04
Jan
ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙΣ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ PDF Εκτύπωση E-mail
new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ - Πολιτική

δείξε το

 Του ΛΟΥΚΑ ΔΗΜΑΚΑ. Ακριβώς 48.998 ευρώ κόστισαν στους Έλληνες φορολογουμένους τα «κάλαντα» που μας είπαν ανήμερα τα Χριστούγεννα τα 8 τουρκικά F16 που, σπάζοντας τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για την απαγόρευση πτήσεων κατά τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές, μπήκαν στο Αιγαίο για άσκηση!

Τόσο υπολόγισαν οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας το κόστος των καυσίμων και της συντήρησης και υποστήριξης που αναλογεί για την πτήση 70 λεπτών που χρειάστηκε να κάνουν 4 ελληνικά F16 και Μιράζ 2000-5 προκειμένου να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη.

Οι αριθμοί- που σε αυτή την οικονομική συγκυρία δείχνουν ακόμα πιο μεγάλοι - είναι αποκαλυπτικοί: κάθε ώρα πτήσης ενός F-16 κοστίζει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου, περίπου 10.000 ευρώ. Για τα Μιράζ το κόστος ανεβαίνει στα 11.000 ευρώ- σε αυτά δεν υπολογίζεται ο ανθρώπινος παράγοντας. Συνολικά, όπως ανέφερε πρόσφατα στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, το πτητικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας που εκτελείται για την επιτήρηση του εναέριου χώρου εντός του FΙR Αθηνών «ανέρχεται κατ΄ εκτίμηση στα 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4553703&ct=1 

 

Σχόλια (0)add
πείτε μας τη γνώμη σας
μικρότερο | μεγαλύτερο

security image
Πληκτρολόγησε τους εμφανιζόμενους χαρακτήρες


busy