new-Deal
12
Sep
ΣΤΟ "ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ" ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΑΣΙΕΣ. ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ - Οικονομία

δείξε το

Με συνοπτικές διαδικασίες και με την «μπότα του Γερμανού» πάνω από το κεφάλι , αρχίζει «η εκτέλεση» των εργαζομένων στο Δημόσιο , καθώς χιλιάδες θα οδηγηθούν στο «εκτελεστικό απόσπασμα» , της απόλυσης προκειμένου για μια ακόμα φορά να κατευναστούν οι αγορές.
«Η φρίκη και η αθλιότητα του Δ ΡΑΪΧ» , μετά την πλήρη ισοπέδωση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα , περνά τώρα στο δημόσιο. «Τα κρεματόρια»  δεν φαίνεται να «χόρτασαν»  ακόμα και είναι έτοιμα να «περιποιηθούν» χιλιάδες εργαζόμενους ακόμα.
Και όλα αυτά χωρίς κανένα ουσιαστικό δημοσιονομικό όφελος , αφού το πρόβλημα είναι αλλού . Το πρόβλημα της οικονομίας είναι άλλου τύπου , αφού κάθε μέτρο όσο σκληρό και αν είναι αποδεικνύεται μέσα σε λίγες μέρες ανώφελο .

 

Το παιχνίδι των εκβιασμών που στήθηκε οδηγεί σε απολύσει εξπρές , καθώς το Υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο που απέστειλε σε 151  φορείς του δημοσίου εστάλη από το υπ. Οικονομικών, ζητεί να καθοριστεί το πλεονάζον τους προσωπικό και να δρομολογηθεί η διαδικασία της εφεδρείας. Η διαδικασία αφορά το 10% του προσωπικού και συνολικά 3.500 εργαζόμενους. Στους οργανισμούς περιλαμβάνονται: ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΤΤ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΒΟ, ΟΑΣ. Κ.α 

Σύμφωνα με αυτήν, κατά προτεραιότητα θα ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν λίγα προσόντα - είναι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι εργαζόμενοι γενικών διοικητικών καθηκόντων, σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης κ.α.
Το υπουργείο ζητά να συμπεριληφθούν στην εφεδρεία ποσοστό 10% των εργαζομένων του φορέα.

Οι διοικήσεις των φορέων αυτών θα πρέπει να στείλουν εντός δύο εβδομάδων τη λίστα με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε εφεδρεία.

Για τους οργανισμούς που απασχολούν πάνω από 100 εργαζομένους, όσοι δεν ενταχθούν σε εφεδρεία τίθενται σε διαδικασία αξιολόγησης με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων. Η πρόσληψη των εξωτερικών συμβούλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός και το πόρισμα των εργασιών τους να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από σήμερα. Με βάση το πόρισμα, θα ενταχθεί συμπληρωματικά στην "εργασιακή εφεδρεία" επιπλέον προσωπικό

Σχόλια (0)add
πείτε μας τη γνώμη σας
μικρότερο | μεγαλύτερο

security image
Πληκτρολόγησε τους εμφανιζόμενους χαρακτήρες


busy