new-Deal
09
May
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΖΗΤΑΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ PDF Εκτύπωση E-mail
new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ - Οικονομία

δείξε το

Νέο μαχαίρι στο μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο αλλά και απολυσεις ζητεί τώρα η Τρόικα, βάζοντας στο στόχαστρό της χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Σε ρεπορταζ του Νίκου Τσίτσα στο “ΕΘΝΟΣ” πισημαίνεται πως στη “μυστική σύσκεψη” στο Λουξεμβούργο ζητήθηκε η απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροϊκανοί ζήτησαν από την Αθήνα δραστικό περιορισμό στις προσλήψεις μονίμου προσωπικού αλλά και απόλυση του 1/3 των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, δηλαδή 45.000 εργαζόμενοι επί συνόλου 130.000.

Η τρόικα έριξε στο τραπάζι των χαρτί των απολύσεων εκτιμώντας ότι οι μετατάξεις δεν πρόκειται να προσφέρουν τα αναμενόμενα στην μείωση του κόστους. Πάντως κύκλοι του υπουργείου εσωτερικών αποκλείουν απολύσεις προσωπικού στο δημόσιο, αντιπροτείνοντας πρώτον αυξηση της αναλογίας των προσλήψεων σε σχέση με τις αποχωρήσεις σε 1 προς 7 από 1 προς 5 που είναι τώρα και δεύτερον μείωση έως και 50% των συμβασιούχων που θα προσληφθούν το 2011.

 

Σχόλια (0)add
πείτε μας τη γνώμη σας
μικρότερο | μεγαλύτερο

security image
Πληκτρολόγησε τους εμφανιζόμενους χαρακτήρες


busy