new-Deal
15
May
ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ "ΑΛΥΣΟΔΕΝΕΙ" ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ - Διεθνή

δείξε το

«Ροζ σύννεφα» και πάλι για τον Ντομινίκ Στρος Καν, καθώς ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ., τέθηκε υπό κράτηση από τις αρχές της Νέας Υόρκης με κατηγορίες για απόπειρα  βιασμού, σεξουαλικής επίθεσης και ομηρίας απαγγέλθηκαν στον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν από τις Αρχές της Νέας Υόρκης, έπειτα από καταγγελία 32χρονης καμαριέρα σε ξενοδοχείο της πόλης.

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει πλήρως και τα πολιτικά δεδομένα στη Γαλλία, όπου ο κ. Καν θεωρείτο ως πιθανότερος υποψήφιος των Σοσιαλιστών για το Προεδρικό αξίωμα , απέναντι στο Ν. Σαρκοζί. Πάντως στην Αθήνα ζυγίζουν τις επιπτώσεις που πιθανά θα έχει αυτή η εξέλιξη στις σχέσεις της Ελλάδας με το Δ.Ν.Τ και τα δάνεια.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου αργότερα την Κυριακή, στο οποίο, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, θα δηλώσει αθώος.

Ο Ντ.Στρος-Καν τέθηκε υπό κράτηση στο αεροδρόμιο JFK ενώ επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ευρώπη, έχοντας προγραμματίσει να συναντηθεί αργότερα την Κυριακή με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Η 32χρονη υποστηρίζει πως, ενώ βρισκόταν στον όροφο της πολυτελούς σουίτας  η διαμονή   στην οποία κοστίζει 3.000 δολάρια τη βραδιά που έμενε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο Γάλλος αξιωματούχος βγήκε από το μπάνιο γυμνός, την βρήκε στο φουαγέ, την οδήγησε με τη βία στο υπνοδωμάτιο και της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Η καμαριέρα πάλεψε μαζί του, όπως είπε στον ανακριτή αλλά ο Στρος - Καν την τράβηξε στο μπάνιο όπου προσπάθησε να της αφαιρέσει το εσώρουχο όπως λέει η αστυνομία αλλά τελικώς κατάφερε να ξεφύγει. Η υπάλληλος έτρεξε στη ρεσεψιόν όπου τότε το προσωπικό κάλεσε την αστυνομία. Στην συνέχεια η καμαριέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Roosvelt όπου τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τις μικρές εκδορές που είχε.

Μετά το υποτιθέμενο περιστατικό, ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφυγε από το ξενοδοχείο και πήγε στο αεροδρόμιο. Η αμερικανική αστυνομία τον συνέλαβε ενώ είχε ήδη επιβιβαστεί στην πτήση του προς το Παρίσι, μόλις δέκα λεπτά πριν την απογείωση, χωρίς να προβάλλει αντίσταση, όπως αναφέρει το Reuters.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος αξιωματούχος βρίσκεται στο επίκεντρο «ροζ» κριτικής: Τον Οκτώβριο του 2008 είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη «λανθασμένη κρίση» του σε ερωτική σχέση με υφιστάμενή του οικονομολόγο στο ΔΝΤ.

Κατά την τότε εσωτερική έρευνα αποδείχτηκε πως στην υπόθεση εκείνη δεν είχε καταχραστεί τη θέση του ούτε είχε παρενοχλήσει την οικονομολόγο. Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, τη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ στο Βερολίνο.

Σχόλια (2)add
...
γραμμένο από Αχ.Κυριακόπουλος , 16-05-2011
Εμάς δεν παρενόχλησε ο κ. Καν γιατί από την αρχή είπαμε ΝΑΙ σε όλα!
αναφορά εκμετάλλευσης
αποδοκιμασία
επιδοκιμασία
Ψήφοι: +0
...
γραμμένο από Αχ.Κυριακόπουλος , 16-05-2011
...Πάντως σε ανάλογη περίπτωση στην Ελλάδα, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται η ...καμαριέρα...!!
αναφορά εκμετάλλευσης
αποδοκιμασία
επιδοκιμασία
Ψήφοι: +0
πείτε μας τη γνώμη σας
μικρότερο | μεγαλύτερο

security image
Πληκτρολόγησε τους εμφανιζόμενους χαρακτήρες


busy
 
Παρόμοια άρθρα :

» ΤΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ"

του «Να μην δείξουν  καμία επιείκεια στο Στρος Καν» προτρέπει σε άρθρο του δημοσιογράφος μεγάλου συγκροτήματος. Συμφώνησα αμέσως αλλά...