new-Deal
16
Jun
ΙΡΑΝ: 7 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ. ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ - Διεθνή

δείξε το

«Αγριεύει» η κατάσταση στο Ιράν καθώς μετά τους 7 νεκρούς στην διαδήλωση, ακολούθησε σύλληψη στελέχους της αντιπολίτευσης.

Η χθεσινή μεγάλη διαδήλωση που οργανώθηκε από τον Μοσαβί (ηττημένος των εκλογών της Κυριακής) στην Τεχεράνη , βάφτηκε στο αίμα καθώς σκοτώθηκαν σε επεισόδια τουλάχιστον 7 πολίτες.  

«Αρκετοί αλήτες ήθελαν να επιτεθούν σε στρατιωτικό φυλάκιο και να προχωρήσουν σε βανδαλισμούς κοντά στην πλατεία Αζαντί. Δυστυχώς επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν», μετέδωσε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός Radio Payam.

Πάντως Ιρανός φωτογράφος δήλωσε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε χθες το βράδυ, όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον βάσης της παραστρατιωτικής αστυνομίας (Μπασίτζ) και τα μέλη της άνοιξαν πυρ εναντίον τους με αυτόματα όπλα.
 Πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας της Τεχεράνης έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς.
Από την πλευρά τους αξιωματούχοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην ιρανική πρωτεύουσα διέψευσαν τις πληροφορίες για νεκρούς.
Η πορεία διαμαρτυρίας για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα μέσα σε απόλυτη ηρεμία στη λεωφόρο Αζαντί.
Τα επεισόδια άρχισαν αργότερα, όταν νύχτωσε, σε κοντινούς δρόμους.

Πάντως σήμερα το πρωί (Τρίτη) συνελήφθη ο ιρανός μεταρρυθμιστής Μοχαμάντ Αλί Αμπταχί, όπως  ανακοινώθηκε από το γραφείο του.
Ο Αμπταχί, πρώην αντιπρόεδρος, υποστήριξε τον Μιρ Χουσεΐν Μοσαβί στις προεδρικές εκλογές της περασμένες Παρασκευής.
 Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστές.

 

Σχόλια (0)add
πείτε μας τη γνώμη σας
μικρότερο | μεγαλύτερο

security image
Πληκτρολόγησε τους εμφανιζόμενους χαρακτήρες


busy
 
Παρόμοια άρθρα :

» ΟΙ ...ΦΙΛΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ

του   Στην εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, (ίσως ακόμα και την εποχή του Κώστα Καραμανλή του νεότερου...), αν πρότεινε κανείς κοινή...