new-Deal
15
Oct
"ΘΥΜΑ" ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ - Κοινωνία

δείξε το

Το παράδειγμα για τη μείωση της φρουράς κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά κι όλων αυτών (περιλαμβανομένων και δημοσιογράφων..) που θεωρούν εαυτούς σημαντικές προσωπικότητες άξιες για φύλαξη με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στο πλαίσιο της μείωσης της στρατιάς των προσωπικών φρουρών που προχωρά ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για να απελευθερώσει 800 αστυνομικούς από τη συνοδεία και φύλαξη πολιτικών για να τους ρίξει σε "μάχιμες" υπηρεσίες της Αστυνομίας, η φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου θα μειωθεί από 120 σε 60-70 αστυνομικούς.  

Με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δίνει το έναυσμα της "σεμνότητας και ταπεινότητας" στην πράξη, κι όχι στα λόγια, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιους πρώην βουλευτές να διατηρούν ακόμα τρεις και τέσσερις αστυνομικούς, χρησιμοποιώντας τους μάλιστα τις περισσότερες φορές ως οικιακές βοηθούς. Όπως θα είναι κι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθεί ο σημερινός αριθμός των αστυνομικών που κατοικοεδρεύουν στο τετράγωνο Βουλή, Βασιλίσσης Σοφίας, Μέγαρο Μαξίμου, Ζάππειο αγγίζει τον αριθμό των αστυνομικών που υπηρετούν στην Πελοπόννησο και 200 παραπάνω!

Ζητούμενο βέβαια για την Αστυνομία είναι να βρει και να μάθει πόσοι είναι τελικά οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτές τις θέσεις, καθώς κανένας δεν το γνωρίζει με ακρίβεια! O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε ήδη εντολή να πραγματοποιηθεί η καταγραφή των αστυνομικών που υπηρετούν στη φύλαξη πολιτικών, διπλωματών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών και ο αριθμός τους να μειωθεί κατά 50%. Υπολογίζεται ότι ενώ στην υπηρεσία φύλαξης επισήμων προσώπων υπηρετούν 1.900, ο αριθμός των αστυνομικών που πραγματικά είναι αποσπασμένος στη φύλαξη επισήμων ξεπερνά τους 3.000! 

Σχόλια (0)add
πείτε μας τη γνώμη σας
μικρότερο | μεγαλύτερο

security image
Πληκτρολόγησε τους εμφανιζόμενους χαρακτήρες


busy