new-Deal

new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ...

Πολιτική
Δευτέρα, 21 Μάιος 2012

Στελέχη που δεν τα προσέχαμε επί σειρά ετών, βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή της...


Περισσότερα...

ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩ.

Οικονομία
Κυριακή, 20 Μάιος 2012

Ένα ιδιότυπο οικονομικό και πολιτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, στη σκιά τόσο των όσων...


Περισσότερα...

"ΠΑΓΟ" ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ G8

Οικονομία
Κυριακή, 20 Μάιος 2012
Ξεπερνούν τις εμμονές των Γερμανών για σκληρή λιτότητα διαρκείας και θέτουν έστω και δειλά επί...
Περισσότερα...

DER SPIEGEL: Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Πολιτική
Κυριακή, 20 Μάιος 2012

Αυτός ο μέγας “ευρωπαϊστής”, ο πρόσφατα βραβευθείς με το βραβείο Καρλομάγνος, το σκέφτηκε και...


Περισσότερα...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ : 2 ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ 2 ΜΕ ΠΡΩΤΙΑ Ν.Δ

Πολιτική
Σάββατο, 19 Μάιος 2012

Μία «καυτή» προεκλογική περίοδο και ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα κριθεί την ύστατη στιγμή...


Περισσότερα...

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ...news Deal

new-Deal-άκια"ΧΡΗΜΑ PLUS" : ΠΟΙΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ;

article thumbnail

«Χτίζουν» τη νέα δραχμή  Ποιοι τη σχεδιάζουν, ποιοι την προωθούν και ποιους συμφέρει Πληθαίνουν ...

    • η συνέχεια...
αδιέξοδο της τέχνηςΗ ΒΙΒΛΙΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΔΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

article thumbnail

Στους ανθισμένους κήπους της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, διοργανώνεται η ετήσια Βιβλιοαγορά την Πέμπτη 17 Μαϊου ...

    • η συνέχεια...
new-Deal-άκιαΧΡΗΜΑ PLUS: ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

article thumbnail

Στα χέρια του Κάρολου Παπούλια η τελευταία ευκαιρία για το σχηματισμό κυβέρνησης στη σύσκεψη ...

    • η συνέχεια...
new-Deal-άκιαΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ!

article thumbnail

"Στ' αρχίδια μου οι εκλογές!" "Για τον πούτσο είναι όλοι οι πολιτικοί!"Αυτές είναι δύο από ...

    • η συνέχεια...

τελευταία ΝΕΑ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : NEWSROOM
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

01
Jun
ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
BIG new-Deal - BIG new-Deal

δείξε το

Η διεθνής καταδίκη και κατακραυγή ήρθε χωρίς δεύτερη σκέψη. Η αμερικανική “λύπη” επίσης... Ο ισραηλινός στρατός δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει εκτεταμένης έκτασης βία εναντίον νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ο Δημήτρης Δρούτσας το επεσήμανε έκπληκτος. “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η έκταση αυτής της βίας, η χρήση τέτοιας έκτασης βίας.” ακούστηκε να λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρέσβη. Η διατύπωση έχει πολλή μεγάλη σημασία. “...χρήση τέτοιας έκτασης βίας...”. Υποθέτει κανείς πως μια κάποια μορφή χρήσης βίας θα ήταν θεμιτή. Τέτοιας έκτασης, όμως, όχι! Όμως, είναι δύσκολο. Η βία δεν μετριέται. Ούτε ζυγίζεται. Και στην μακρά πορεία της ισραηλινό-παλαιστινιακής σύγκρουσης περιπτώσεις ανάλογης δυσκολίας έχουν παρατηρηθεί πολλές.

 

Συνεπώς χρειάζεται προσοχή. Το λαϊκό αίσθημα τάσσεται πάντα υπέρ του αδυνάτου. Η “κατακραυγή” προκαλείται στη θέα πάνοπλων κομάντος να επιχειρούν εναντίον άοπλων ακτιβιστών με θύματα τους τελευταίους. Προκαλείται κι απ' τη σκέψη ότι αυτού του είδους τη βοήθεια περιμένουν χιλιάδες γυναικόπαιδα στη Γάζα που λιμοκτονούν αποκλεισμένα εντός του τοίχους που έστησαν οι Ισραηλινοί αποκόπτοντας τους κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Με τέτοιες σκέψεις ποιος θα αποδώσει δίκαιο στο δυνατό. Ποιος θα σκεφτεί ότι ο στολίσκος της βοήθειας επιχείρησε να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, εκβιάζοντας ουσιαστικά την ισραηλινή αντίδραση; Ποιος θα σκεφτεί ότι οι ακτιβιστές επιχείρησαν να παρακάμψουν τη συνήθη διαδικασία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας δια μέσω των ισραηλινών λιμανιών και της Παλαιστινιακής Αρχής; Ποιος θα υπολογίσει ότι θα ήταν αδιανόητο για τον ισραηλινό στρατό να επιτρέψουν να περάσει ένα φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας, χωρίς προηγουμένως να το ελέγξουν εξονυχιστικά.

Για όσους έχουν επισκεφτεί το Ισραήλ τα πράγματα είναι απλά και συγκεκριμένα. Σαν επιβάτες θα δεχθούν αυστηρό κι εξονυχιστικό έλεγχο. Σαν τουρίστες που θα περιηγηθούν στις ισραηλινές πόλεις θα διαπιστώσουν την έντονη παρουσία του στρατού και της αστυνομίας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να καταλάβει κανείς ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου. Ούτε και πως ανά πάσα στιγμή ο απλός πολίτης κινδυνεύει από το απονενοημένο διάβημα κάποιου παλαιστίνιο βομβιστής αυτοκτονίας.

Ο ξένος επισκέπτης που θα βρεθεί σε μια πόλη του Ισραήλ βλέποντας την παρουσία του ισραηλινού στρατού, τους ελέγχους και το τείχος θα αισθανθεί μεγαλύτερη ασφάλεια. Θα συνεχίσει αμέριμνος την παραμονή του και ίσως σε αυτό το χρονικό διάστημα ξεχάσει τη “δυσφορία” και τον “αποτροπιασμό” που αισθάνεται ότι ευρισκόμενος ασφαλής πίσω στη χώρα, ακούσει ειδήσεις όπως αυτές που έπαιζαν χθες όλα τα ΜΜΕ.

Σχόλια (2)add
...
γραμμένο από Αχ Κυριακόπουλος , 01-06-2010
Ο Νετανιάχου κατόρθωσε το ακατόρθωτο: Εξανάγκασε μέχρι και τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε ...απερίφραστη αποδοκιμασία!
αναφορά εκμετάλλευσης
αποδοκιμασία
επιδοκιμασία
Ψήφοι: +0
...
γραμμένο από Αντρέας Φωστέρης , 01-06-2010
...Πάντως ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν εξανάγκασε σε παραίτηση τον Αντιπρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που παραβιάζοντας όλους τους διεθνείς κανόνες επιτέθηκε σε νηοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια ...Σοσιαλιστικές συνεννοήσεις...
αναφορά εκμετάλλευσης
αποδοκιμασία
επιδοκιμασία
Ψήφοι: +0
πείτε μας τη γνώμη σας
μικρότερο | μεγαλύτερο

security image
Πληκτρολόγησε τους εμφανιζόμενους χαρακτήρες


busy