new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ...ΠολιτικήΔευτέρα, 21 Μάιος 2012
Περισσότερα... |
ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩ.ΟικονομίαΚυριακή, 20 Μάιος 2012
Περισσότερα... |
"ΠΑΓΟ" ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ G8ΟικονομίαΚυριακή, 20 Μάιος 2012 Ξεπερνούν τις εμμονές των Γερμανών για σκληρή λιτότητα διαρκείας και θέτουν έστω και δειλά επί...Περισσότερα... |
DER SPIEGEL: Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΠολιτικήΚυριακή, 20 Μάιος 2012
Περισσότερα... |
ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ : 2 ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ 2 ΜΕ ΠΡΩΤΙΑ Ν.ΔΠολιτικήΣάββατο, 19 Μάιος 2012
Περισσότερα... |
τελευταία ΝΕΑ
| Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : NEWSROOM |
![]() |
|
23 Oct |
|
Η σχέση που μπορεί να έχει η εμφάνιση υπέρτασης σε άτομα που υποφέρουν από πόνους στον... αυχένα (!) αρχίζουν να μελετούν οι επιστήμονες, καθώς όλο και πιο συχνά οι ίδιοι οι ασθενείς, συγχρόνως με την εκδήλωση πόνου στη βάση του κρανίου, παρατηρούν ότι εμφανίζουν αυξημένη αρτηριακή πίεση.Οι μελέτες του ελληνικής καταγωγής δρος Καρδιολογίας Γιώργου Μπακρή στην Πανεπιστημιακή Κλινική Καρδιολογίας του Σικάγο επιβεβαίωσαν αυτήν τη σχέση ως μία από τις αιτίες που προκαλούν υπέρταση.
Ο αυχένας υποστηρίζει την κίνηση και το βάρος του κεφαλιού, ένα έργο κουραστικό γιατί το κεφάλι ζυγίζει 6 με 8 κιλά. Τα προβλήματα στον αυχένα είναι αποτέλεσμα κακής στάσης, κακής εργονομίας στην εργασία, βαριών χειρωνακτικών εργασιών, κακού ύπνου και στήριξης (μαξιλάρι). Οι δε παθολογίες του είναι γνωστές: κήλη δίσκου, σπονδυλοαρθρίτιδα, σπονδύλωση, ριζίτιδα και άλλες.
-Δημιουργούμε σωστή εργονομία στο γραφείο. SOS για υπερτασικούς Από αρτηριακή πίεση 115/75 mmHg (συστολική/διαστολική) και πάνω, για κάθε 20 mmHg αύξησης της συστολικής πίεσης, ή αντίστοιχα 10 mmHg της διαστολικής, διπλασιάζεται ο κίνδυνος τόσο για θανατηφόρο εγκεφαλικό, όσο και για στεφανιαίο επεισόδιο. Για τη μείωση της πίεσης, η λύση είναι η ελάττωση των κιλών στους παχύσαρκους υπερτασικούς με μία δίαιτα πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχα γαλακτοκομικά, καθώς και η συστηματική σωματική άσκηση.
στείλτο με email
Σχόλια
(0)
|










Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΚΑΒΑ