new-Deal

new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ...

Πολιτική
Δευτέρα, 21 Μάιος 2012

Στελέχη που δεν τα προσέχαμε επί σειρά ετών, βρίσκονται σήμερα στην πρώτη γραμμή της...


Περισσότερα...

ΜΠΡΑ ΝΤΕ ΦΕΡ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩ.

Οικονομία
Κυριακή, 20 Μάιος 2012

Ένα ιδιότυπο οικονομικό και πολιτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, στη σκιά τόσο των όσων...


Περισσότερα...

"ΠΑΓΟ" ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ G8

Οικονομία
Κυριακή, 20 Μάιος 2012
Ξεπερνούν τις εμμονές των Γερμανών για σκληρή λιτότητα διαρκείας και θέτουν έστω και δειλά επί...
Περισσότερα...

DER SPIEGEL: Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Πολιτική
Κυριακή, 20 Μάιος 2012

Αυτός ο μέγας “ευρωπαϊστής”, ο πρόσφατα βραβευθείς με το βραβείο Καρλομάγνος, το σκέφτηκε και...


Περισσότερα...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ : 2 ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ 2 ΜΕ ΠΡΩΤΙΑ Ν.Δ

Πολιτική
Σάββατο, 19 Μάιος 2012

Μία «καυτή» προεκλογική περίοδο και ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα κριθεί την ύστατη στιγμή...


Περισσότερα...

τελευταία ΝΕΑ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : NEWSROOM
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

28
Jul
Η ΚΑΝΑΒΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ - στην υγειά μας

δείξε το

Η Ισπανία ενέκρινε φάρμακο από κάνναβη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και θα κυκλοφορήσει στην ισπανική αγορά.
Ένα φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, το Sativex, με βάση την κάνναβη, εγκρίθηκε και θα κυκλοφορήσει και σε δεύτερη αγορά της Ευρώπης, την Ισπανία.

Το φάρμακο της εταιρίας GW Pharmaceuticals θα χορηγείται επικουρικά στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας (MS) που δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις υπάρχουσες θεραπείες καθώς οι κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι το Sativex, το οποίο ψεκάζεται κάτω από τη γλώσσα, μειώνει τη σπαστικότητα.

Τον περασμένο μήνα εγκρίθηκε η κυκλοφορία του στη βρετανική αγορά και η έγκριση κυκλοφορίας του στην ισπανική αγορά αποτελεί σημαντική ενίσχυση για την βρετανική φαρμακευτική GW και τον ισπανό εταίρο της, Almirall.

Μετά τη ρυθμιστική άδεια, το Sativex αναμένεται να κοστολογηθεί και να λάβει έγκριση δαπάνης από το ισπανικό υπουργείο Υγείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2010.

Η GW ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε αίτηση για να λάβει έγκριση το φάρμακο, σύμφωνα με την αμοιβαία διαδικασία αναγνώρισης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και σε άλλες, επιλεγμένες, ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Το φάρμακο αυτό έγινε το πρώτο με βάση την κάνναβη που έλαβε έγκριση από ρυθμιστικές αρχές όταν εγκρίθηκε στον Καναδά το 2005 για τον πόνο από νευροπάθεια, αλλά η κυκλοφορία του στην Ευρώπη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μεγαλύτερη εμπορική ευκαιρία.

Στη Βρετανία το φάρμακο διατίθεται από τη γερμανική Bayer.
Σχόλια (3)add
...
γραμμένο από Μίλτος Πιερίδης , 28-07-2010
Μήπως λοιπόν να σκεφτούμε και τη νομιμοποίηση της παραγωγής της στην Ελλάδα;

Όχι τίποτα άλλο, αλλά να έχουμε και κάτι προς παραγωγή.

Άσε που θα εξοικονομήσουμε χρήματα από το κυνήγι των "παρανόμων", άσε που θα γεμίσουν και τα άδεια κρατικά ταμεία.
αναφορά εκμετάλλευσης
αποδοκιμασία
επιδοκιμασία
Ψήφοι: +4
...
γραμμένο από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ , 29-07-2010
Ο μπάφος τώρα δικαιώνεται.smilies/cheesy.gif παρόλα αυτά ο τίτλος είναι λάθος. Τη σπαστικότητα βοηθάει.
αναφορά εκμετάλλευσης
αποδοκιμασία
επιδοκιμασία
Ψήφοι: +1
...
γραμμένο από Α.Β , 05-08-2010
Ο παλιός είναι αλλοιώς...Ο Γερονικολός έχει δίκιο στην παρατήρηση του ..Άλλωστε τα γαλόνια του Αρχισυντάκτη τα πήρε μόνος του και με τη μαγκιά του ...Αφήνουμε τον τίτλο όμως έτσι για να φαίνεται ότι ο Γιάννης έπιασε το θέμα .
Γιαννάκο μου να περνάς καλά αν είσαι σε διακοπές και θα τα πούμε σύντομα ...
αναφορά εκμετάλλευσης
αποδοκιμασία
επιδοκιμασία
Ψήφοι: +0
πείτε μας τη γνώμη σας
μικρότερο | μεγαλύτερο

security image
Πληκτρολόγησε τους εμφανιζόμενους χαρακτήρες


busy