new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΟΙ "ΜΕΡΚΟΖΙ". ΝΕΟ ΣΤΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑΠολιτικήΠαρασκευή, 18 Μάιος 2012 Σε διαφορετικό μήκος κύματος, από αυτό που εξέπεμπαν οι «Μερκοζί» κινήθηκε αναφορικά με την...Περισσότερα... |
ΒΟΗΘΕΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...ΠολιτικήΠαρασκευή, 18 Μάιος 2012
Περισσότερα... |
ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ Μ.Μ.ΕΠολιτικήΠαρασκευή, 18 Μάιος 2012
Περισσότερα... |
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΥ . ΠΗΡΕ ΚΕΦΑΛΙ Η Ν.Δ ΣΤΟ 23,7% Ο ΣΥΡΙΖΑΠολιτικήΠέμπτη, 17 Μάιος 2012 Μια αναμέτρηση , ακόμα ρευστή, ως προς την τελική της έκβαση καταγράφει δημοσκόπηση της MARC...Περισσότερα... |
Π. ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ : ΑΝΗΘΙΚΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΠολιτικήΠέμπτη, 17 Μάιος 2012
Περισσότερα... |
τελευταία ΝΕΑ
| Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : NEWSROOM |
![]() |
|
10 Sep |
|
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση –γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Στούκα.
Σε μια παράλληλη αναζήτηση πνευματικών αξιών και χαρακτηριστικών της εποχής μας, αποτυπώνει ο Σπύρος Στούκας την περιπέτεια της ζωής. Άνθρωποι με διαφορετικά γνωρίσματα συνωστίζονται, συνυπάρχουν και συνδιαλέγονται σε χώρους τόσο οικείους αλλά και συγχρόνως απροσδιόριστους, μεταφυσικούς και οραματικούς, υποδηλώνοντας έτσι την αξία της ανθρώπινης ζωής έξω από την ύλη. ![]() Στα έργα του Στούκα, η ζωγραφική πράξη βρίσκει τον αληθινό της προορισμό˙ να μετουσιώσει την ύλη σε γυμνά και ανεπιτήδευτα πεδία έκφρασης συναισθημάτων. Ο καλλιτέχνης άλλοτε αναμιγνύεται με το πλήθος και άλλοτε παρατηρεί από πάνω τις εξελίξεις σε μια διαρκή προσπάθεια αυτοπροσδιορισμού. Η λιτότητα που παρατηρούμε στα έργα του Στούκα και η οικονομία των συνθετικών στοιχείων παραπέμπουν σε μια κοινή εσωτερική διαδρομή όπου θεατές και καλλιτέχνης μεταβαίνουν σε κομβικά σημεία συνάντησης.
Ο Σπύρος Στούκας γεννήθηκε στην Ήπειρο. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Ι. Ψυχοπαίδη (1997-2003) και χαρακτική με δάσκαλο τον Ι. Παπαδάκη και Γ. Μήλιο (2002-2002). Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, όπως στο Πανόραμα Ελληνικής Χαρακτικής στη 2η Biennale Θεσσαλονίκης και Αθήνας 2009 και το 2002 στην Art Aenaon στο Wiesbaden. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις. Αυτή είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση στην εκφραση-γιαννα γραμματοπούλου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
στείλτο με email
Σχόλια
(0)
|













