new-Deal ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΟΙ "ΜΕΡΚΟΖΙ". ΝΕΟ ΣΤΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑΠολιτικήΠαρασκευή, 18 Μάιος 2012 Σε διαφορετικό μήκος κύματος, από αυτό που εξέπεμπαν οι «Μερκοζί» κινήθηκε αναφορικά με την...Περισσότερα... |
ΒΟΗΘΕΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...ΠολιτικήΠαρασκευή, 18 Μάιος 2012
Περισσότερα... |
ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ Μ.Μ.ΕΠολιτικήΠαρασκευή, 18 Μάιος 2012
Περισσότερα... |
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΥ . ΠΗΡΕ ΚΕΦΑΛΙ Η Ν.Δ ΣΤΟ 23,7% Ο ΣΥΡΙΖΑΠολιτικήΠέμπτη, 17 Μάιος 2012 Μια αναμέτρηση , ακόμα ρευστή, ως προς την τελική της έκβαση καταγράφει δημοσκόπηση της MARC...Περισσότερα... |
Π. ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ : ΑΝΗΘΙΚΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΠολιτικήΠέμπτη, 17 Μάιος 2012
Περισσότερα... |
τελευταία ΝΕΑ
| Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : NEWSROOM |
![]() |
|
25 Feb |
|
Η ανακάλυψη έγινε με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας ραντάρ και σε συνεργασία με Ολλανδούς επιστήμονες σε έρευνες που διεξάγονταν από τον Μάιο του 2009 για την χαρτογράφηση και οπτικοποίηση αρχαιολογικών και γεωλογικών ιζημάτων στην περιοχή της Κνωσού. Στο πλαίσιο του ετήσιου απολογισμού της Βρετανικής Σχολής, η οποία δραστηριοποιείται στην χώρα μας από το 1900, η κα Μόργκαν παρουσίασε ακόμα την πορεία αντίστοιχων ερευνών στην νησίδα Κέρος των Κυκλάδων και συγκεκριμένα στον οικισμό Δασκάλιο ο οποίος ήταν σημαντικός οικισμός κατά την πρώιμη εποχή του Χαλκού, στον Κάβο της Κέρκυρας, την Θεσσαλία τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Αξίζει να σημειωθεί η επισήμανση της κας Μόργκαν ότι βάση των αρχαιολογικών ερευνών της σχολής στην Αίγινα, λόγω των φυσικών πόρων και των εμπορικών δυνατοτήτων του νησιού, άνθιζε η κατασκευή πήλινων αγγείων από την εποχή του χαλκού μέχρι και την δεκαετία του 1960, ενώ σήμερα μόνο μία οικογένεια εξακολουθεί να διατηρεί αυτή την παράδοση των πέντε χιλιετιών.
στείλτο με email
Σχόλια
(0)
|










Γεωφυσικές έρευνες στο λόφο της Κεφαλάς στην Κνωσό αποκάλυψαν ευρήματα από την αρχαιότερη αγροτική κατοικία στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη, η οποία χρονολογείται μεταξύ 7000 και 6400 π.Χ. Τη σημαντική αυτή ανακάλυψη παρουσίασε η διευθύντρια της Βρετανικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγήτρια πανεπιστημίου κα Κάθριν Μόργκαν στην ετήσια ανοιχτή συνάντηση της Σχολής στο κτίριο της Αρχαιολογικής Εταιρείας.